utorak, 3. travnja 2012.

Ušteda prilikom najma vozila

Kada dođe vrijeme za pripremu putovanja, pametno bi bilo baciti se na internet kako bi ušparali nešto novaca kroz razne oblike popusta, nagradnih kupona i posebnih ponuda.

Takav način bukiranja vam može pomoći da uštedite značajan novčani iznos. Ista situacija je i sa iznajmljivanjem automobila jer to su načini gdje ne samo možete pronaći odličnu ponudu, nego možete i pornaći način kako smanjiti trošak samog najma vozila.Veći broj ljudi misli da su izloženi na milost i nemilost rent a car agencijama iz razloga što jednostavno nisu u mogućnosti naći ponudu koja bi odgovarala terminu putovanja.




Naravno kada gledate i razmatrate ponude postoji nekoliko stvari na koje je potrebno obratiti pozornost. Bez obzira gdje mislite podići auto, pokušajte vratiti vozilo na mjesto gdje ste i podigli taj auto ili kombi.

Iako se čini jefitnijim putovati u jednom smjeru, zapravo to može podići cijenu samog najma, jer mnoge agencije za najam automobila imaju dodatni trošak prilikom vraćanja vozila. Kako biste maksimalno uštedjeli na najmu potrebno je unajmiti vozilo od rent a car firme koja nudi neograničenu kilometražu, naravno kada je to moguće učiniti.

Iako postoje firme koje ne nude tu opciju, moguće je pronaći agenciju koja će u ponudi imati takvu uslugu, na primjer rent a car agencija www.cityrent.hr, na sve svoje automobile u ponudi nudi neograničenu kilometražu.




Ako pak, niste u mogućnosti uštedjeti novac, a ponude za najam vozila ne odgovaraju vašim zahtjevima, odnosno ukoliko su vam cijene previsoke, uvijek imate mogućnost koristiti jefitniji javni prijevoz.

Na kraju kada sve uzmemo u obzir, postoji veliki broj načina kako uštedjeti novac prilikom unajmljivanja vozila, recimo možete izmjeniti, ukoliko je to moguće, datume vašeg putovanja te ih prilagoditi uslugama koje biste koristili.

Kontrola troškova je svakako u vašim rukama, jer samo kroz nekoliko manjih izmjena, ako su izvedive, rezervacija smještaja, ili rent a car vozila može ezultirati u konačnici ozbiljnijom uštedom novca.

1 komentar: